lauantai 11. lokakuuta 2014

Riesana rokko

Torstai aamuna herättiin Leevin kanssa ihan normaalisti 9 aikaan, Jerry kömpi huoneestaan muutamaa minuuttia myöhemmin hieman eri näköisenä kuin yleensä. Jepan posket ja korvanlehden hehkuivat kirkkaan punaisina ja koko poika oli ihan tuli kuuma. Ajateltiin, että Jerryllä on paksun peiton kanssa tullut vaan yön aikana kuuma ja siksi posket punoittaa. Noin tunnin päästä Leevi lähti töihin ja me jäätiin Jepan kanssa sohvalle katsomaan Karvista. Jepa oli selkeästi tässä vaiheessa paljon väsyneemmän oloinen ja päätinkin mitata varmuuden vuoksi kuumeen. Mittari näytti 37.4, mikä ei pienelle lapselle ole vielä niin korkea kuume. Puolen tunnin päästä päätin mitata kuumeen vielä kerran, Jerry ei meinannut enää jaksaa pitää edes silmiään auki ja huojuikin tosi nuutuneesti sohvalla. Tällä kertaa kuumetta oli kainalosta mitattuna jo 38.6 astetta. Soittelin sitten Leeville, että mikä on tilanne ja sovittiin, että mennään yhdessä viemään Jerryä lääkäriin. Jerry ei meinannut tässä kohtaa enää pysyä itse pystyssä, eikä mikään ruoka tai juoma mennyt alas. Oli ihan kamala katsoa vierestä, kun toisella on niin huono olo :(
Puoli kahdelta meillä oli aika omalääkärille, joka totesi heti oireet kuultuaan, että nyt on kyse enterorokosta. Tampereella on kuulemma tällä hetkellä oikein enterorokko epidemia. Jerrykin ilmeisesti saanut sen kerhosta. Oireina on äkillisesti nouseva kova kuume ja käsiin, jalkoihin ja kurkkuun nousevat pienet näpyt. Nämä näpyt aiheuttavat kurkussa sitten kovaa kipua ja onkin varmasti inhottavin osa koko tautia. Saatiin sitten resepti lääkkeeseen, jonka tarkoitus on vain helpottaa oireita, tauti kun pitää vain kärsiä alusta loppuun. 


Tällä hetkellä täällä ollaan jo paljon paremmassa kunnossa. Lääkettä olen antanut aamuin illoin ja se on auttanut tosi paljon Jerryn vointiin. Kuume on laskenut ja Jepa tuntuu taas olevan ihan oma itsensä. Eilen hän jaksoi jo hyvin leikkiä ja ruokakin meni paremmin alas. Näppyjä alkoi ilmaantua eilen ja niitä on pari kämmenselässä ja leuassa, jaloissa niitä onkin sitten paljon enemmän. Kurkkuun en näe, mutta se ei ainakaan tällä hetkellä vaikuta kipeältä, joten voisin kuvitella ettei sielläkään ole näppyjä. Näpyt eivät onneksi kutita, joten en usko että Jerry on edes huomannut niitä. Lääkäri ennusti, että kova kuume saattaa kestää jopa viisi päivää, mutta meillä meni onneksi näin päin! Nyt toivotaan, että Jerry parantuisi nopeasti, eikä tartuttaisi tautia meihin aikuisiin :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. <3 nyt alkanut onneksi jo näyttää siltä, että näpytkin häviäisivät!

   Poista
 2. Oi, löysin just sun blogin ja on kyllä täyttä rakkautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, kiva että liityit seuraan! :)

   Poista