tiistai 8. lokakuuta 2013

Sairaalassa

Helou! Tällä kertaa kirjoittelenkin kotikoneen sijasta kännykällä ja paikkansakin toimii oman olohuoneen sijasta TAYS. Tänään noin kello 12 aikaan olin siis leuan alueen leikkauksessa, jossa oikeanpuoleista leukaniveltäni hiottiin hieman pois. Syy tähän on, että alaleukani oikealta puolelta leuka yhä jatkaa kasvuaan, vaikka vasen on jo aikaa sitten lakannut kasvamasta niinkuin pitäisikin. Oikeanpuolen liika kasvusta johtuen leukani kärki osoittaa noin alle sentin verran vasemmalle josta johtuen leukani ja hampaani ovat siis vinossa ja purentani on päin peppua. 
Onnekseni näihin kaikkiin ongelmiin on olemassa ratkaisu ja hoitoni on tänään virallisesti siis startattu ensimmäisellä leikkaushoidolla. Seuraavaksi vuorossa on raudat ylös sekä alas ja lopulta noin 1,5-2 vuoden kuluttua toinen aikas iso leikkaus, jossa sekä ylä- että alaleukaani sahataan ja siirretään ruuveilla oikeille paikoille. Tämän jälkeen mullakin on vihdoin suorat hampaat ja leuka!  
Matka tuota päämäärää kohti on kyllä pitkä ja luultavasti hyvin kivulias, mutta lopussa odotus todellakin palkitaan. Vino leukani on häirinnyt mua niin kauan kun muistan ja se vaikuttaa todella paljon itsetuntooni. Nyt kuitenkin olen askel askeleelta kohti sitä oikeaa ulkonäköäni ja olen todella innoissani! 
Särkylääkkeeni alkaa piakkoin vaikuttamaan ja lääkepöhnä tekee tuloaan joten taidanpa pistää pään tyynyyn ja parantua! :)        

2 kommenttia:

 1. Auts auts! Mullakin on menossa operaatio kohti parempaa purentaan. Matka on ollu tähän asti melko kivulias ja rankka, mutta kipu kertoo vaan että eteenpäin mennään :) tsemppiä sulle tulevaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ennen vuoden vaihdetta pitäis tosiaan tulla vielä ne raudat, lisää särkyä siis tiedossa :D Nyt kuitenkin kun alan olla jo aikalailla toipunut tuosta "pikkuleikkauksesta", odotan innolla sitä isoa kun ei tämä ensimmäinenkään loppujenlopuks ollut edes paha!

   Saadaan olla kuitenkin onnekkaita, että meillä on Suomessa näin hyviä hoitoja ja kaikki saadaan korjattua. Mitäs sitten, jos vähän sattuu..:)

   Poista