torstai 25. huhtikuuta 2013

Opiskelu

Moikka lukijat! Mulla on vuoden alusta asti ollut suunnitelmana hieman pitkittää äitiyslomaani ja jäädä hoitovapaalle siihen asti, että Jerry täyttää 2 vuotta. Leevin kanssa keskusteltiin asiasta ja itsekkin mietin tätä vaihtoehtoa hyvin pitkään ja koin, että se on sellainen asia jonka haluan tehdä. 
Tässä kuitenkin pari päivää sitten sain mystisen potkun persuksille ja aloin selailla eri jatko-opiskelu mahdollisuuksia Tampereella. Netissä iskikin se fakta kasvoille, että jatko-opiskelut tosiaankin kestävät sen useamman vuoden. Itse haluan työskentelemään valitsemaani ammattiin mahdollisimman pian ja työnteko tietenkin mahdollistaisi suunnitelmamme rakentaa oma talo. Soitinpa sitten omaksikin ihmetyksekseni vanhaan lukiooni ja pyysin heitä lähettämään puuttuneen erotodistukseni mahdollisimman pian kotiini. Tämän puhelun jälkeen rimpautin vielä Tampereen aikuislukioon ja sovin toukokuun alkuun ajan kyseisen koulun etäopiskelu opolle! 
Tarkoituksena olisi mennä suunnittelemaan tulevaa koulunkäyntiä, jonka aloitan siis tänä syksynä ja keskustella nimenomaan siitä miten tuo etälukio varsinaisesti toimii. Puhelimessa minulle selitettiin jo hieman pähkinänkuoressa miten homma tulee toimimaan: kävisin siis puuttuvat kurssit pääosin itse kotona työskennellen ja tarpeen tullessa voisin tietenkin käydä parilla oppitunnilla ihan paikan päällä. Mahdollista olisi myös sopia, jos tarve vaati, yksityistunteja opettajien kanssa. Kirjoitukset ja kokeet olisivat siis ainoita hetkiä, jolloin paikallaolo on välttämätöntä. Tämä mahdollisuus on ihan huippu juttu, saan viettää aikaa kotona Jerryn kanssa ja seurata kun hän kasvaa, mutta samalla pystyn hoitamaan lukion loppuun! Aikuislukiossa vielä tuo pakollinen kurssi määrä on 75 sijasta 44-48, joten lakki on päässäni nopeammin kuin huomaankaan! Olen todella innoissani saadessani tämän lukion vihdoin alta pois, jolloinka pääsen taas pänttäämään hieman lisää, mutta yokirjoitusten sijaan siis pääsykokeisiin. Suunnitelmissa on siis lähteä Tampereen yliopistoon lukemaan kasvatustieteitä ja valmistua 5 vuoden opiskelun jälkeen kasvatustieteiden maisteriksi ja päästä harjoittamaan luokanopettajan ammattia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti