keskiviikko 19. syyskuuta 2012

ruoka ja unirytmit

Äidin sylissä, isin sylissä, sitterissä, vaunuissa, autossa, olalla, polvella, omassa sängyssä, iskän ja äidin sängyssä. Ei ole paikkaa mihin meidän poika ei nukahtaisi, mutta niin kai kaikilla vastasyntyneillä. 
Meidän pikkumiehelle on muodostunut jo hyvinkin selkeä unirytmi. Mikä on meille vanhempina tietenkin aivan huippujuttu. Meidän päivät unien ja ruokailun puolesta menevät suurin piirtein näin: 


klo 24.00 - ruokailun jälkeen mennään tuutimaan, noin 15 minuutin päästä poika on unessa.

klo 03.00-04.00 - yön ensimmäisen maitosatsin ja vaipan vaihdon jälkeen simahdetaan samantien uudestaan. 
klo 07.00-08.00 - syödään toisen kerran ja niinkuin edelliselläkin kerralla, on sekä äiti että lapsi kumpikin niin väsyneitä, että melkein nukahdetaan sohvalle.
klo 10.00-11.00 - syödään ja vaihdetaan taas vaippa, poika on ruokailun jälkeen virkeä ja eloisa, äiti sen sijaan aivan tööt. Tässä kohtaa vauva tulee iskän paikalle sänkyyn ja siinä mammitaan sitten tunti tai kaksi.
klo 13.00 - syödään ja sitten tehdään vaunuilla pieni lenkki, jonka aikana poika nukahtaa ja jatkaa vielä pari kolme tuntia unia parvekkeella. 
klo 16.00-17.00 - taas ruoka aika! Päikkärien jälkeen ollaan hyvin pirteitä ja täten jaksetaan hyvin jumppailla ja ihmetellä maailmaa.
klo 19.00-21.00 - ruokailu, ilmakylpy ja vesikylpy. Edelleen ollaan reippaan oloisia. Kellon lähestyessä puoltayötä aletaan hieman jo väsyä. Vaipan vaihdon ja ruoan kautta sänkyyn ja kaikki alkaa alusta!

1 kommentti:

  1. Voisitko kirjoittaa mielipide postauksen imetyksestä(niin ja ohimennen kysyen imetätkö sinä?), nuorista(teini)äideistä ja tupakanpoltosta raskauden aikana?
    Kiitos :)

    VastaaPoista