maanantai 23. joulukuuta 2013

Tutin käytön lopettaminen ja muuta höpinää

Moi ja hyvää aatonaattoa! En tiedä onko näin kakskymppisenä perheenäitinä vähän noloa sanoa, että voi vitsi kun odotan huomista! Kaikki hyvät jouluruuat, aamulla telkkarissa pyörivät jouluiset ja ei niin jouluiset lastenohjelmat, lahjojen antaminen ja avaaminen, ajanvietto perheen kanssa, en taida saada ensi yönä unta :D 
Me vietetään joulu tänä vuonna oikeastaan ihan samalla tavalla kuin viimeksikin. Aamulla suunnataan siis äitini ja isäpuoleni kanssa Huittisiin äitini vanhemmille eli mummulle ja papalle. Siellä sitten nautitaan kunnon jouluateria, availlaan muutamat paketit ja vietetään aikaa yhdessä. Illalla palataankin takaisin Tampereelle ja mennään äidin ja isäpuolen luo yöksi; saunotaan ja avataan loput lahjat. Joulupäivänä lähdetään sitten kolmisin käymään Leevin vanhemmilla Ylöjärvellä ja illalla palataan sitten luultavasti takaisin omaan kotiin. Mukavat joulupyhät siis tiedossa :)

Nyt kuiten siihen asiaan, eli tuttiin. Meille siis siellä Jerryn ensimmäisessä hammaslääkärissä hieman vihjailtiin tuosta tutin luopumisesta ja se onkin ollut meillä jo jonkin aikaa enemmän tai vähemmän työn alla. Aika hyvin me ollaan kyllä saatu tuota tutin käyttöä vähennettyä: kotona tuttia käytetään vain nukkuessa ja muualla, esim. kaupassa tai vauvauinnissa, tutti on laukussa piilossa vain hätätapauksia varten. Leevi on sitä mieltä, että tutti pitäisi vain kerta heitolla ottaa pois ja se olisi siinä. Leevi on tässä asiassa varmasti ihan oikeassa, mutta musta tuntuu vain niin pahalta ottaa toiselta pois noin tärkeä kapistus. Itse kyllä lupaan tehdä pienen uudenvuodenlupauksen tuon tutin suhteen, että päästäisiin siitä kokonaan pois. Jerry saa siis nyt olla vielä loppu vuoden ihan hyvillä mielin, ennenkuin alkaa se virallinen vieroitus! 

Ensi vuoden alussa lupaankin sitten palailla asiaan tämän tutti vieroituksen kanssa ja kertoa, että miten meillä on sujunut ilman. Nyt kysyisin vielä loppuun teiltä muilta vanhemmilta, että missä iässä te olette vieroittaneet tutista ja miten se oikein sujui? Haluaisin kuulla teidän tarinoita tuosta tutin käytön lopettamisesta!

2 kommenttia:

  1. Heippa =))) liityin lukijaksi. Mukavanoloinen blogi!!! Tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi - osoitteeseen =)

    VastaaPoista