perjantai 13. joulukuuta 2013

Jerryn ensimmäinen hammaslääkäri

Moikka kaikille! Meillä oli tosiaan muutama päivä sitten maanantaina neuvolalla Jerryn ensimmäinen hammastarkastus. Ensin hoitajan kanssa juteltiin kaikki perusasiat läpi, kuten miten ollaan tähän asti hoidettu hampaita, millainen on Jerryn ruokavalio, käytetäänkö vielä tuttia tai tuttipulloa jne. Sen jälkeen olikin aika katsoa ihan sinne suuhun ja tarkistaa, että montakos hammasta siellä nyt sitten oikein on. Jerryllä on tähän mennessä tullut eteen ylös, että alas 4 hammasta, vasemmalle puolelle on puhjennut ihan vähän aikaa sitten ensimmäiset vastakkaiset poskihampaat ja oikealle puolelle voidaan kuulemma odotella vastaavia hyvin pian. Eli siis kymmenen hammasta on tällä hetkellä suussa ja kaksi on ihan puhkeamisen rajoilla. Hurjan nopeaa vauhtia nuo hampaat tuppaavat tulemaan, juurihan me jännityksella odotettiin, että koska ne ensimmäiset kaksi puhkeavat tuohon alaleukaan! 

Hoitajan kehuessa kuinka hienossa kunnossa Jerryn hampaat ja ikenet ovat, antoi hän meille vielä uuden hammasharjan, sekä kertoi vielä hyviä ja tarpeellisia neuvoja yli 1-vuotiaan lapsen hampaiden hoitoon. Me ollaan tähän asti harjattu Jerryn hampaita ihan pelkästään veden kanssa, mutta hoitaja neuvoi meitä ostamaan ihan pienille lapsille tarkoitettua hammastahnaa ja vinkkasi myös erilaisista pastilleista, mitä kannattaa lapselle antaa. Joten, neuvola jälkeen käydessämme ruokakaupassa, ostin Jerrylle Oxygenol Muumi-hammastahnaa, joka sopii siis 0-2 vuotiaille. Hammashoitaja neuvoi, että Jerryn ikäiselle sopiva fluorin määrä on 500ppm ja se kannattaa aina tarkistaa hammastahnatuubin takaa. Hieman vanhemmille lapsille, olisiko ollut noin 3-vuotiaasta ylöspäin, saakin sitten antaa tahnaa missä fluoria on 1000ppm.


Sellainen oli meidän ensimmäinen hammaslääkärikäynti! Ovatko teidän lapset jo olleet ensimmäisessä hammastarkastuksessa?

2 kommenttia:

  1. Me ollaa käytetty alusta asti tuota muumi-tahnaa ku noissa jossaki esitteissä mitä ollaan saatu ni on sanottu et pitäs heti alottaa :o mut niitä ohjeitahan on monenlaisia! Mite te ootte hampaita hoitanu ?:) (kerta kehuttii ni haluan itekki sitte jotaki vinkkejä xdd)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan siis ihan pelkällä harjalla harjailtu aamuin illoin ja nyt maanantaina otettiin vaan tahna käyttöön. Päivisin Jerryllä on ollu sellanen silikoniharja jolla on sitten saanu ite harjailla vielä kutisevia ikeniä. Eli aika basic on toi meidän hampaidenhoito! :)

      Poista