maanantai 5. marraskuuta 2012

vastauksia


miten sait tietää että olet raskaana?
- Menin nuorisoneuvolan terveydenhoitajalle varaamaan aikaa gynekologille ja siellä otettiin raskaustesti ihan varmuuden vuoksi.

mitkä oli sun ekat mietteet raskaudestasi?
- Menin alkuun aika shokkiin, koska raskaus tuli niin suurena yllätyksenä. Mutta eipä siinä vierähtänyt kuin päivä niin olo oli jo paljon luottavaisempi.

kauanko sun synnytys kesti ja oliko se niiiin kamalaa ja pelottavaa kun kaikki aina kertoo?
- Mun synnytys kesti 5h 4min, ponnistusvaihe 11min eikä tosiaan ollut niin kamalaa ja pelottavaa. Vaikka synnytinkin ilman mitään puudutuksia, voisin tehdä sen uudestaan. Itse olin asennoitunut synnytykseen niin, että se tulee sattumaan oli tilanne mikä tahansa ja niin se kyllä teki! Supistuskivut olivat todella voimakkaita ja välillä tuntui että en jaksa enää. Avautumisvaihe ei kuitenkaan kestänyt kuin hieman yli 4 tuntia joten kivut olivat nopeasti ohi kun pääsin niinkin pian ponnistamaan. 
Mikään synnytys ei ole samanlainen kuin toinen, mitä tahansa voi tapahtua ja kyllä, se sattuu. Siitä huolimatta synnytys on upea kokemus! Ja vaikka synnytys olisi kuinka kivulias ja vaikea, aika kultaa muistot ;)

jos työntelet rattaita kaupungilla katsovatko vanhemmat ihmiset, vain koska olet nuori?
- Enemmän mua katsottiin kun olin raskaana, nyt tuskin lainkaan. Vaikka itsesanonkin, pukeudun siististi ja tykkään simppeleistä asukokonaisuuksista. Uskon tämän seikan lisäävän ikääni edes pari vuotta. Varsinkin kun olen Leevin kanssa kaupungilla, ei meitä katsota yhtään normaalia pidempään. 
Enemmän ihmiset katsovat meidän vaunuja kuin meitä, muutaman kerran olen kuullut kun vanhemmat ovat kuiskutelleet että onpas hienot vaunut :)
voisitko tehdä postauksen päivästäsi vauvan kanssa?
- Enköhän mä sellaisen saa tänne väsättyä :)

käykö sun kaverit katsomassa usein vauvaa?
- Meidän kummankin ystäviä ramppaa täällä aina vähän väliä ja se on tosi kiva juttu!

Miten päädyitte nimeen Jerry?
- Leevin kanssa yksi päivä mietittiin nimiä ja sitten se vaan yhtäkkiä tuli Leevin mieleen. Nimi oli niin täydellinen ettei sitä sen enempää pohdittu :)

miten pärjäät yksin vauvan kanssa kun leevi on töissä?
- Oikein hyvin! Jerry on niin rauhallinen ja kiltti vauva. Multa onnistuu niin pyykkien pesu kuin siivoaminenkin. Tälläkin hetkellä poitsu makoilee sitterissä ja ihmettelee maailmaa.

montako tuntia vauva nukkuu yössä?
- 9-10 tuntia putkeen, joka vanhemman unelma!

               miten pärjäätte nyt taloudellisesti kun vauvakin on kuvioissa?
- Tosi hyvin pärjätään :)

miten aiotte kasvattaa poikanne?
- Meillä on Leevin kanssa aika samanlaiset ajatukset kasvatuksesta. Rajoja pitää olla, vanhempia pitää kuunnella, asiat selvitetään aina puhumalla ja me halutaankin että Jerry pystyy puhumaan meille mistä vain. Tärkeää meille kasvatuksessa on myös se, että Jerrystä tulee oma-aloitteinen, fiksu, ymmärtäväinen ja avoin uusille kokemuksille.

kauanko sun synnytys kesti?
- 5h ja 4min

Kävikkö koulussa raskaana? 
- Kävin raskauden ensimmäisinä kuukausina koulussa, erosin lukiosta huhti-toukokuun paikkeilla.

Jos kävit miten opettajat ja muut oppilaat suhtautu suhun?
- Kaikki tutut opettajat tulivat onnittelemaan ja olivat todella onnellisia meidän puolesta. Koulukaverit olivat myös todella innoissaan mun mahasta.


Ajattelitko missään kohtaan ettette saattaisi pärjätä pienen vauvan kanssa?
- Kun sain tietää että olen raskaana pakostakin ajattelin, että ei me pystytä kasvattamaan lasta kun ollaan itsekkin vielä niin nuoria. Mieli muuttui kuitenkin nopeasti ja meillä meneekin kolmistaan todella hyvin :)

Suhtautuko kaikki sun ystävät hyvin raskauteesi?
- Kyllä heitä varmasti epäilytti, että miten me siihen pystytään niinkuin varmaan monia muitakin. Silti kaikki ystävät olivat onnellisia meidän puolesta ja oli meidän tukena koko raskauden ja ovat edelleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti