lauantai 4. elokuuta 2012

Sairaalakassi pähkäilyä

Raskausviikkoja alkaa olla jo sen verran koossa, että sairaalakassin pakkaaminen olisi ajankohtaista. Ainoa ongelma on, että en oikein tiedä mitä sinne laittaisi! Konkreettisesti en ole mitään vielä pakannut vaan lähinnä mielessäni miettinyt mitä voisin tarvita mukaan, eli:
- imetysliivit
- liivinsuojia
- alusvaatteita ja sukkia
- kosteusvoide
- kotiinlähtö vaatteet itselle ja vauvalle
- kännykkä ja laturi
- kamera
- potkuhousut, paita ja myssy vauvalle
- neuvolakortti

Olen saanut sellaisen käsityksen, että sairaalasta saa sitten kaiken maailman shampoot, pesuaineet, vaipat ym. Tayssinkin sivuilla lista siitä mitä kotoa tarvitsisi tuoda oli aika lyhyt. 
Oli jokseenkin huvittavaa, kun eilen selaillessani Vauva-lehden sivuja eksyin heidän sairaalakassi listalle ja siellä neuvottiin ottamaan mukaan korvatulpat, meikkejä ja meikinpoistoaine! Pieni kutina, että meikkaaminen ei ole synnytyksessä heti ensimmäisenä mielessä..

Mitä te neuvoisitte pakkaamaan sairaalakassiin?

2 kommenttia:

 1. Ainakin Salossa oli sitä pumppusaippuaa millä hiukset meni tosi takkuun. Harmitti ettei mukana ollu kunnon hiustenhoitoaineita, varsinkin ku synnytyksen "hormooniryöpyn" jälkeen lähti tosi paljon hiuksia.

  Jälkiviisaana olisin itse pakannut mukaan ainakin sen kunnon hoitoaineen, hiuspampuloita ja pinnejä.

  VastaaPoista
 2. Vinkkaan tähän että perus kännukän laturit jne mukaan. Samoin kamera! Meiltä meinasi unohtua kun tulikin kiire lähtö..Alushousuista en tiedä, ite en omiani ottanut muuta kuin kotiinlähtöön.. sitä verta kun nyt valitettavasti tulee kuin noh, esterin takapuolesta, niin niitä pöksyjä pakosti sotkeentuu, vaikka kuinka hehtaarilärpäkkeet sinne housuihinsa änkisi. Että minä ainakin sotkin ihan surutta niitä sairaalaan pöksyjä( Anteeksi rujo kieleni.. )

  Lisäksi itselläni kävi kyllä aika pitkäksi.. vauva nukkui, miehen täytyi käydä kotona syömässä ja telkkaria en osaa katsoa. Jonkin ristikkolehden tms olisin kaivannut. tai neulomuksen. Mutta ihmiset on toki erilaisia, samoin synnytykset. Jotkut ovat ihan tööt ja eivät tekemisä kaipaa.. nukkuvat silloin kun vauvakin jne.. Osalla taas liikkuminen vaikeaa repeämien tms seurauksena. Riippuu niin tilanteesta!

  Mutta, tsemppiä tulevaan koitokseen. Reippain mielin!

  Nii joo ja omia eväitä.. jos tykkää napostella vaikka suklaata tms. Sairaalapöperö on kauheeta :/ Ja miestä varten pikkuevästä.. niitä kun ei pahemmin ruokita sairaalan puolesta :/

  VastaaPoista