keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Marraskuun lempparit


Marraskuun lemppareiksi valitsin neljä tällä hetkellä eniten käyttämääni vaatetta/asustetta. Jokainen näistä neljästä on vaatekaapissani aika uusi tuttavuus. Bloginkaan puolella ei olla nähty kuin tuota MK:n laukkua. Ensimmäisenä siis syyskuussa ostettu Mangon villakangastakki. Takki on itseasiassa syntymäpäivälahja äidiltäni. Olen aiemminkin täällä kirjoitellut siitä, miten uusi kunnollinen villakangastakki olisi todella tarpeen. Edellinen takkini oli mennyt jo niin kamalaan kuntoon, että ei sillä kehdannut enää edes liikkua. Kangas oli todella nyppyyntynyt ja yksi nappikin oli kadonnut. Kyseinen takki ei sisältänyt edes villaa, joten eihän se talvisin oikein mitään lämmittänyt. Uuden takin kriteeri olikin, että sen pitäisi sisältää ihan reippaasti villaa. Täten takki on lämmin, mutta myös kestää käytössä. Mitään kittanaa en myöskään halunnut ostaa, en halua peppuni jäätyvän talvella, joten toinen kriteeri oli tarpeeksi pitkä helma. Voitte kuvitella, että olin aika tyytyväinen kun löysin tämän yksilön Ideaparkin Mangosta. A- linjainen takki on 50% prosenttia villaa, se peittää juuri sopivasti pepun ja siinä on ihana paksu karvakaulus! Käytän takkia ihan vallan, se on niin ihana. Tykästyin kovasti myös kuvassa näkyviin vyönsolkiin, ne tuovat yksinkertaiseen malliin pientä ekstraa.

Seuraavaksi onkin vuorossa toinen syntymäpäivälahja. Nimittäin Tamariksen ylipolvensaappaat. Nämä saappaat sain siis isältäni syntymäpäivälahjaksi ja ne ovat 100% mokkanahkaa ja toivon näidenkin kanssa pitkää yhteistä matkaa. Olen parina viime vuotena alkanut panostaa hieman enemmän laatuun, mitä tulee talvivaatteisiin. Nuorempana ostin aina halvalla jotkut tekonahkaiset kengät, enkä pahemmin panostanut talvitakkeihinkaan. Joka vuosi sai ostaa uudet, kun vanhat eivät kestäneet yhtä talvea kauempaa. Hirveää rahan haaskausta! Tällä hetkellä omistan kahdet talvisaappaat, molemmat aitoa nahkaa. Vaikka hinta näissä aitonahkaisissa on korkeampi, pidän kenkiä kuitenkin omalla tavallaan sijoituksena. Laatu on parempi, joten kengät myös kestävät pidempään, kuin sen yhden talven. Oikeastaan nämä aitonahkaiset tulevat loppupeleissä halvemmiksi, sillä ne saavat enemmän käyttökertoja, kuin yhden talven käytössä olevat halppis saappaat!

Tämä onkin jo blogin puolella tuttu asuste. MK:n Sutton Tote. Laukun ostin vähän päälle kuukausi sitten itse itselleni ylioppilaslahjaksi. Vaikka alkuun laukun hinta hieman kirpaisi (vaikka olin siihen jo hetken säästänyt), nyt olen kuitenkin todella tyytyväinen, että raaskin sen hankkia. Jo ihan senkin takia, että oikeasti ansaitsin sen! Laukku on osoittautunut käytössä juuri sopivan kokoiseksi ja se sopii asuun kuin asuun. Ei siis mikään ihme, että käytän sitä koko ajan! Olin alkuun hieman epäröivä, että osaanko taas parin vuoden jälkeen käyttää tote -mallia, sillä kaikki muut laukkuni ovat olkahihnallisia ja olen tottunut siihen, että kädet ovat täysin vapaana. Nopeasti malliin kuitenkin tottui, enkä ole mukana tullutta hihnaa tarvinnut kuin kerran. 

Viimeisimpänä on vuorossa Cubuksen harmaa neule. Kyseisen neuleen ostin alunperin kihlajaispäiväillallistamme varten, mutta sekin jälkeen se on saanut paljon paljon käyttökertoja. Ajattelin pukea sen myös jouluaattona päälle. Olin pitkään haikaillut harmaan neuleen (ei takin) perään. Jonkun simppelin, mutta sellaisen missä olisi vähän jotain. Kun törmäsin tähän yksilöön nauttiessani ihan yksistään shoppailusta, kiikutin vikkelään kassalle. Neule on yksinkertainen, niinkuin toivoinkin, mutta olkapäistä hihoihin ulottuvat pienet koristeet tekevät siitä hieman erikoisemman. Ei liian rokki tai räväkkä, mutta ei tylsäkään!


Mitäs tykkäsitte marraskuun lemppareista?

1 kommentti: